AutoMaatje iets voor jou?


Een kleine en slagvaardige werkgroep heeft gekeken naar alles wat er al is aan vervoer in Vught. Dat blijkt heel veel te zijn: van de gewone bus en trein tot de regiotaxi, Valys en de Seniorenbus. Alle mogelijkheden zijn te vinden op de sociale kaart van Vught.

Toch is er behoefte aan een andere vorm van vervoer op maat: buiten kantoortijden en ook buiten Vught. Dus kijken we of AutoMaatje een oplossing kan bieden. AutoMaatje is een vervoerssysteem, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto plaatsgenoten vervoeren, tegen een kilometervergoeding. Het is een project van de ANWB, die zorgt voor een planningssysteem, publicitaire middelen en scholing van projectleider en planners. Over een paar maanden zal duidelijk zijn of het haalbaar is dit in Vught in te voeren.

Verder kijken we of meer informatie over het gewone openbaar vervoer kan helpen. Niet iedereen weet dat de bushaltes zijn verhoogd en de instap in bussen is verlaagd, zo kan iedereen makkelijk in- en uitstappen. Ook met een rollator of een kinderwagen.

Het derde voornemen van de werkgroep vervoer: voor mensen die aankomen op het station in Vught is niet altijd duidelijk waar bijv. het centrum ligt en waar men op aansluitende stadsbussen kan stappen. De werkgroep vraagt de gemeente daar iets aan te doen.

11 04 2019