Week van de toegankelijkheid

Vrije tijd, lekker doen wat je zelf wilt. Dat was het thema van de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid van 7 - 11 oktober 2019.

Een programma vol kunst en cultuur, was de Vughtse invulling dit jaar, opgesteld samen met Plaza Cultura. De start was een dans, uitgevoerd door project Collab in de hal van het gemeentekantoor. Dat was meteen het begin van een expositie, met een voeltafel, (F)luisterkussens en KozieMe.

De hele week door waren er openbare danslessen, waar het thema “toegankelijkheid” op verschillende manieren vorm kreeg. Het Smartlappenkoor hield een openbare repetitie, een smaakreis naar de Hollandse appel met lekkere appeltaarten was er in de Huiskamer. Vier keer verzorgde kunstenares en docente Carola Mokveld in haar atelier workshops, met prachtige resultaten zowel in product als in onderlinge sfeer: iedereen, met of zonder beperking, voelde zich welkom. Op vrijdag ging het cultuurnetwerk wandelen op Zorgpark Voorburg; hier werden nieuwe zaadjes geplant, figuurlijk in ieder geval (voor letterlijk was het een beetje te koud en te nat).

De Week werd afgesloten met de ondertekening van het Manifest Iedereen doet mee! door wethouder Saskia Heijboer en Elise Adriaanse, voorzitter van Toegankelijk Vught. Tegelijk kregen drie horeca-ondernemers hun menukaart overhandigd in braille, want ook de horeca wil gastvrij en toegankelijk zijn. Op naar volgend jaar!

11 10 2019