Themabijeenkomst eenzaamheid

Op woensdagmiddag 6 november organiseerde Samen Sterk in de Wijk, in samenwerking met Welzijn Vught (onderdeel van Farent Sociaal werk), een themabijeenkomst rondom eenzaamheid.

Bedoeling was om het onderwerp eenzaamheid onder de aandacht te brengen van vrijwilligers en hun vrijwilligerscoördinatoren. Want vrijwilligers kunnen veel betekenen in het verzachten van gevoelens van eenzaamheid bij mensen.

Mensen die zich eenzaam voelen, en daar op eigen kracht geen oplossing voor vinden, voelen zich machteloos en ongelukkig. Langdurige eenzaamheid kan tot ernstige lichamelijke en psychische klachten leiden. Vrijwilligers kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanpak van eenzaamheid. Zij kunnen eenzame burgers op allerlei manieren ondersteunen: door activiteiten te organiseren, door met eenzame mensen naar buiten te gaan, of door hen te bezoeken en er met aandacht voor hen te zijn.

Dat het onderwerp eenzaamheid de vrijwilligers en hun coördinatoren aanspreekt bleek wel uit de snelheid waarmee de bijeenkomst volgeboekt was. Zij waren na afloop bijzonder tevreden over de interactieve presentatie die Moniek van Oss gegeven had.

07 11 2019