Bijeenkomst Financieel Veilig

Hoe regel ik mijn financiën op een veilige manier? Die vraag stond centraal op de bijeenkomst Financieel Veilig op 10 oktober 2019.

Zes workshops en een informatiemarkt gaven antwoord op tal van vragen. De Rabobank liet zien hoe je handig je financiën kunt regelen in allerlei situaties: hulpmiddelen om zelf te kunnen pinnen, een aparte boodschappenrekening met pas voor degene die je boodschappen doet, en nog veel meer tips.

Het levenstestament roept altijd veel vragen op: notaris IJvonne de Jong gaf antwoorden. Voor mantelzorgers was er informatie over allerlei regelingen, van belastingen tot verzekeringen.
Ook bewindvoering kwam aan de orde: Reeling gaf een workshop over wat dit precies inhoudt en wat je wel en niet mag verwachten van een bewindvoerder. Ook Veilig Thuis was aanwezig, want wat moet je doen als je financieel misbruik vermoedt? Zij kunnen helpen, ook als je anoniem wilt overleggen. Babbeltrucs zijn weer een hot item deze dagen: buurtpreventie Vught was aanwezig om hierover te informeren. Kortom: onder het gastvrije dak van De Speeldoos was er een veelzijdig programma.

Zelf nog vragen? Neem contact met ons op via de mail info@samensterkindewijk.nl

10 10 2019